שמן Assi עמק המעיינות
ממוקם בבית שאן
מתמחים בשמן זית
הערת השף:
לפני כעשור, היה לי הכבוד להשתתף בתחרות שמני הזית ׳טרה-אוליבו׳. זו הייתה התקופה שבה החלו לפרוח בתי הבד הבוטיקים ואיתם ההיכרות עם הזנים השונים של שמן הזית במטבחים.
כשף צעיר ובוגר האוניברסיטה למדעי הגסטרונומיה של Slow Food – התפקיד שלי היה לעזור לספר את הסיפור של שמן הזית ולאפיין את הזנים השונים.
יחד עם המומחה האיטלקי, ד״ר אנטוניו לאורו, בניתי מספר מנות שמשלבות בין חומרי גלם שונים לזני שמן הזית המתאימים להם, והכל הוגש ביריד אוכל צבעוני, בו שילבנו את בתי הבד שזכו בהכי הרבה פרסים בתחרות.
אחד מבתי הבד האלו היה ׳שמן אסי׳ מעמק המעיינות שאותו מוביל מאז ועד היום השמנן דוד נוי. מבין כל בתי הבד שהכרתי ברחבי הארץ – שמן אסי מצא חן בעיני – הודות לערכי החקלאות המקומית, האיכות הבלתי מתפשרת והצניעות.
במטבח שלנו מבשלים כמעט ורק עם שמן זית – בתיבול, ברטבים, בתבשילים ובירקות הצלויים – הכל מטופל עם שמן טהור 100% מקומי, ולכן הבחירה בספק שמן הזית היא בחירה באחד הספקים הכי חשובים עבורנו.