משק מלמד

ממוקם בכפר הנגיד

מתמחים בעופות וירקות אורגניים

הערת השף:

אנחנו עובדים עם משק מלמד קרוב ל-10 שנים. הכל התחיל בתקופה שחזרתי לארץ והתחלתי לנהל את המטבח. יום אחד הוצאתי מהתנור עוף צלוי והתעצבנתי מזה שהוא חף מטעם לחלוטין. באותו הרגע – הנחתי את המגש ופשוט חיפשתי משק לעופות אורגניים והתוצאה הראשונה שעלתה לי הייתה משק מלמד, פשוט כי הוא היה ועדיין היחיד.

למה חיפשתי עוף אורגני? מכמה סיבות: מתוך ההיגיון שמי שמגדל אורגני – יותר אכפת לו מהתוצרת שלו. כי עופות שחיים יותר זמן מפתחים יותר טעם ויותר מרקם. כי התזונה של העוף משפיעה מאוד על הטעם (השף דן ברבר בנה על זה מנה שלמה), ולבסוף – כי אנחנו רואים את הקשר ההוליסטי בין גידול נכון ואחראי של בעלי חיים לתוצר הסופי ולאחריות שלנו כמטבח וכמארחים.